5x Planten maken gelukkig: wij vertellen waarom!

Planten maken gelukkig. Dit maakt dat plantjes niet alleen leuk eruit zien, maar dat jij er zelf ook nog van kan groeien. In dit blog geven we je 5 weetjes over het effect van planten op ons geluk. Wist jij dit al….

1. Positieve stemming

Het is wetenschappelijk bewezen dat planten onze stemming kunnen beïnvloeden. De aanwezigheid van planten kan leiden tot blijere emoties en brengt je in ieder geval in een positieve stemming. Dat wil toch iedereen! Je herkent het vast wel van de geur van lavendel, je voelt je helemaal ontspannen. Een grappig feitje is dat geraniums zorgen voor een betere hormoonbalans. Over het algemeen geven de planten ook een fijne en kleurrijke sfeer in huis, hier wordt je ook gelukkig van.

2. Verminderen van stress

Planten in je kamer helpen je ook om stress te verminderen. Er is wetenschappelijk bewezen dat hun groene kleur zorgt voor een rustgevende invloed en het positieve gevoelens opwekt. Dit verklaart ook het ontspannen gevoel wat je krijgt in een groen bos. Er zijn ook planten die zorgen voor een betere nachtrust zoals de gardenia. Dit soort planten bevatten een stofje, crocetine, wat kalmerend werkt en je helpt om minder vaak wakker te worden. Zulke planten helpen bij het krijgen een rustig gevoel in de avond.

3. Zuivere lucht

Sommige kamerplanten hebben een zuiverende werking. Naast dat je ontspannen wordt van planten, helpen ze ons beter concentreren. De planten halen namelijk slechte stofje suit de lucht, waardoor er alleen zuivere zuurstof overblijft die wij inademen. Zuivere zuurstof levert een betere concentratie en uiteindelijk beter geheugen op.

4. Verbinding

  1. Verbinding met de natuur

Als mens zijn we evolutionair verbonden met de natuur. We hebben een aangeboren verlangen om in contact te staan met onze natuurlijke omgeving. Planten brengen ons dichter bij de natuur, zelfs in een stedelijke omgeving. Door planten om ons heen te hebben, creëren we een gevoel van verbondenheid met de aarde en herinneren we ons onze diepgewortelde relatie met de natuurlijke wereld. Dit kan een gevoel van voldoening en harmonie bevorderen.

Dus wil jij nou ook zo’n fijn gevoel? Ga dan aan de slag met tuinieren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven